dimecres, 6 de juliol de 2011

Entrevista a Josep Jover, l’advocat que ha portat la SGAE als tribunals

Us porto un article publicat al bloc de Pirates de Catalunya en que es recull una entrevista al Josep Jover, l'advocat que ha portat la SGAE als tribunals. Com a bon pirata copio l'article tal qual per tal de difondre'l.

-----------------
En aquests moments, tothom està al corrent de la intervenció que el passat divendres 1 de juliol la Guardia Civil va dur a terme a la seu de la Societat General d’Autors i Editors, que va comportar la detenció de 9 dels seus directius i un registre de més de 13 hores.

Hem volgut, però, recollir de primera mà algunes impressions de Josep Jover, l’advocat firmant de la denúncia que va iniciar aquest procés. Diumenge, abans de la nostra Tercera Assemblea General -que, per cert, va ser tot un èxit de participació- vam estar xerrant amb ell i vam felicitar-lo per la feina feta fins ara. Recordem que va ser candidat de PIRATA.CAT a les eleccions autonòmiques de l’any passat, quan ja havia guanyat un primer assalt a la Unió Europea contra el “cànon digital” que gestiona aquesta entitat.Jover destaca que va ser, precisament, la investigació sobre el “cànon” el que va treure a la llum una comptabilitat irregular en l’entitat de gestió. També apunta que en els propers dies hi podria haver noves detencions i que, si bé la responsabilitat penal recauria sobre alguns funcionaris, hi ha responsabilitats polítiques òbvies del Ministeri de Cultura, per la manca de vigilància sobre les activitats de la SGAE.

Aquests esdeveniments venen a confirmar que l’entitat de gestió més coneguda d’Espanya no només dur a terme una mala praxi en els aspectes ètics (recordem les revelacions de Wikileaks, on es culpa la SGAE de la mala imatge que tenen els autors entre els espanyols), sinó que també ho fa en els aspectes legals.

Seguirem atents als esdeveniments. En qualsevol cas, és molt positiu que s’hagi aturat un cas més de presumpta corrupció relacionada amb la política actual.

Enllaç original:
Entrevista a Josep Jover, l’advocat que ha portat la SGAE als tribunals

Entrades relacionades:
11/11/2010 Pirates
29/11/2010 Pirates, primera estocada
22/12/2010 La solidaritat de la SGAE
24/12/2010 Manifest per a una Xarxa Neutral
18/02/2011 NO ELS VOTIS
04/03/2011 Sentència contra la SGAE
24/03/2011 Per què ens diem “Partit Pirata”?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada