divendres, 18 de febrer de 2011

NO ELS VOTIS

A arrel de moltes coses que em hagut d’aguantar però especialment per la darrera gota que ha vessat el got (la recent aprovació de la llei Sinde per part del PSOE, el PP i CIU) ha sorgit una iniciativa a Internet que m’agradaria promocionar: NO LES VOTES

Si estàs d’acord amb el següent manifest actua en conseqüència.
__________

El proper 22 de maig, els ciutadans espanyols estan convocats a les urnes per votar els seus representants públics en tots els ajuntaments i en alguns parlaments autonòmics. Els representants elegits tindran al seu càrrec la gestió de milers de milions d'euros durant un període de quatre anys, raó més que suficient per a extremar les precaucions dels votants: al llarg dels últims anys, el nivell de corrupció en la política espanyola s’ha disparat de manera alarmant a tot l’arc parlamentari.

PSOE, PP i CiU són les tres formacions polítiques que han pactat per ressuscitar la llei Sinde al Senat, una llei que permet censurar Internet per via administrativa, sense una intervenció judicial que garanteixi la tutela efectiva dels ciutadans. Al jutge que hagi de validar el tancament l’hi estarà vedat analitzar el fons de l’assumpte, és a dir, la vulneració de drets de propietat intel·lectual o la possibilitat de produir un perjudici patrimonial per part de la pàgina web la clausura de la qual es demani. La llei Sinde crea un "forat lliure de jutges" on la decisió la pren una comissió administrativa nomenada pel govern, per evitar el que fins ara venia passant: que els jutges no donaven la raó a les reclamacions de la indústria dels continguts .

La llei Sinde és ineficaç. No aborda una reforma integral de la legislació de propietat intel·lectual, únic camí per afavorir la justa retribució dels creadors i artistes en el marc d’una societat de cultura digital. Tot i això, i malgrat l’oposició d’una part important de la societat incloent creadors i artistes, PSOE, PP i CiU van votar a favor d’ella. Van pesar més les pressions de governs estrangers i de grups minoritaris que l'interès social. Però no tot és culpa dels nostres representants: nosaltres els hem triat, per acció u omissió.

Des de Nolesvotes.com considerem que PSOE, PP i CiU han faltat a la seva principal obligació amb la ciutadania: defensar la Constitució que van jurar o prometre acatar. La llei Sinde sotmet Internet a una legislació excepcional, amb greu minva dels drets a la llibertat d'expressió e informació i a la tutela judicial efectiva, possibilitant un major control polític de la xarxa.

La teva decisió és important. No et demanem el vot per a cap partit concret, ni que votis en blanc, ni que t’abstinguis, sinó que t’informis per comprovar que hi ha alternatives contràries a la llei Sinde en tot l’espectre ideològic. Et demanem que defensis la llibertat a la xarxa amb el teu vot, no donant suport a aquells que amb els seus actes s’han fet clarament mereixedors d’un vot de càstig.


El proper 22 de maig, NO ELS VOTIS.
__________

Per la meva part, com ja us deveu imaginar els que em seguiu, votaré a Pirates de Catalunya.

Enllaços:
Enchufados: Es hora de moverse
Enchufados: De lo que va y de lo que no va la iniciativa ‘No les votes’
Pirates de Catalunya : Ideari

Entrades relacionades:
11/11/2010 Pirates
29/11/2010 Pirates, primera estocada
24/12/2010 Manifest per a una Xarxa Neutral

1 comentari:

 1. El meu comentari a l'article de La Ciencia y sus Demonios sobre les manifestacions d'aquests dies. (http://cnho.wordpress.com/2011/05/19/ahi-siguen/#comment-45307)

  No se castiga a los políticos quedándose uno en casa y menos votando en blanco. Lo primero por que, como ya han demostrado, la abstención no les importa nada básicamente por que no afecta a sus cuotas de poder ni a sus bolsillos. La segunda por que con el sistema actual favorece a las listas más votadas, por desgracia las suyas.

  Para castigar a los políticos debemos apostar por los partidos ahora mismo minoritarios y entre todos conseguir que dejen de serlo.

  Mi apuesta es por Piarates de Catalunya que defiende pasar del actual sistema de democracia representativa (en la que escoges a un representante que luego pasa de ti) a una democracia directa. Para ello se pretende en primer lugar cumplir con tres pre-requisitos básicos: libre acceso a la cultura, libre acceso al conocimiento y neutralidad de la red. Como partido no somos ni de derechas ni de izquierdas (aunque la mayoría de integrantes creo que somos más bien zurdos). Tengo entendido que el Partido Pirata Español también se presenta.

  En Catalunya también se presenta Escons en blanc (Escaños en blanco) que defiende que todos los votos que no hayan ido a ningún partido (abstención+votos blancos+votos nulos) se reflejen en las cámaras con escaños vacíos. Me parece una muy buena idea que toca directamente el bolsillo de los políticos y sus partidos pero desconozco si más allá de esta gran idea tienen programa.

  No se como está el panorama en el resto de España pero estoy convencido que existen muchas alternativas (a parte de Piratas) con grandes ideas y mucha ilusión a las que el poder aún no ha corrompido, sobre todo en unas municipales, y seguro que hay alguna que se ajusta a tus ideales.

  No lo dudes, ahora es el momento. Vota minoritario y construye el futuro.

  ¡Al abordaje!

  ResponElimina