dilluns, 29 de novembre del 2010

Pirates, primera estocada.

Les pasades eleccions al parlament de Catalunya han estat les primeres en que ha concorregut el partit Pirates de Catalunya del qual formo part.

Hem obtingut 6.489 vots (0,21%), la quinzena força més votada. Per a alguns això és molt poc, n’esperaven més, però no cal ser derrotistes, tot just acabem de començar i ens queda molta feina per fer. El sol fet d’haver aconseguit presentar-nos a totes les circumscripcions ja s’hauria de considerar tot un èxit.

El principal problema de Pirates ha estat la falta de visibilitat i de coneixement per part de l’electorat cosa que amb tant poc temps (tot just fa unes sis setmanes que es va constituir el partit) era d’esperar però de cara a les municipals ens hem de fer veure.

Els mitjans tradicionals son com son, la televisió, la premsa o la radio difícilment parlaran d’un partit a hores d’ara tant minoritari i menys encara enmig d’un procés electoral on les aparicions estan fortament estipulades per una llei que afavoreix els partits majoritaris.

Hem de ser mínimament bel·ligerants (sense ser violents) i fins i tot donar una mica la nota (sense fer el pallasso) per que la gent ens conegui. Un cop aconseguit això segur que molts ens voten ja que encara no he sentit a ningú a qui no l’hi agradin les nostres idees (tot i que els hi puguin agradar més unes altres). Això sí, hem de ser conscients que probablement ens caldran encara unes quantes eleccions per aconseguir representació. Superar l’estigma del vot inútil (enfront de l’útil de les forces amb representació) no és una tasca fàcil. Veig Pirates com una opció de futur però el futur no es crea sol, l’has de treballar, l’hem de treballar.

Per exemple comentava amb un company Pirata que podríem manifestar-nos davant d’un teatre de l’SGAE en contra de la llei d’economia sostenible (o alguna acció similar). Encara som pocs però no cal gaire gent per tallar el Paral·lel. La defensa dels internautes i la lluita contra el cànon digital (que paguem tots) és només una petita part del nostre programa però crec que és la que ens pot donar més visibilitat i la que pot recollir més suports a curt termini. A més aquesta es troba en l’origen de la nostra formació a Suècia i al cap i a la fi és la responsable de que ens anomenem Pirates.

A alguns aquest nom de Pirates els sembla poc seriós i creuen que potser és un llast, però és el nom que ens varen posar els nostres enemics quan encara ni existíem, és el nom que ens va unir i al voltant del qual varem aglutinar els nostres ideals de llibertat. No ens ha d’avergonyir, al contrari, cridem-lo ben fort! Que se senti la nostra veu!

A l’abordatge!

Entrades relacionades:
11/11/2010 Pirates

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada