divendres, 11 de gener del 2013

Les millors imatges astronòmiques de l'any 2012.

Un any més Phil Plait autor del reconegut bloc Bad Astronomy ha publicat la seva llista anual de les millors imatges astronòmiques.

Aquest any ha seleccionat un total de 21 imatges d'entre les que destacaria una espectacular erupció solar captada el 31 d'agost per la sonda SDO de la NASA i el pas del cometa Lovejoy en una imatge captada a finals de desembre del 2011, al costat del VLT de l'Observatori Europeu Astral a Xile, que en aquells moments estava fent servir el làser per fixar un objectiu. En la fotografia també s'hi observen la lluna i la Via Làctia.


Naturalment, com no podia ser d'una altra manera tampoc s'ha oblidat de dos dels esdeveniments més destacats de l'any, amb un autoretrat de Curiosity i una imatge del trànsit del Venus captada per la sonda Hinode de la JAXA.


També molt recomanable és el recull que ha fet el Daniel Marín a Eureka, amb una vuitantena de fotografies (i uns quants vídeos), de les que destacaria els cràters Walt Disney de Mercuri captats per la sonda Messenger de la NASA o l'arribada de la nau de càrrega Dragon C2 a la ISS.


Tampoc s'ha oblidat del trasllat de l'Endeavor de Florida a California, en el que sembla definitivament l'últim vol d'un transbordador, ni de la visita a Vesta de la sonda Dawn de la NASA, ja de camí cap a Ceres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada