dijous, 17 de gener del 2013

Llibre gratuït : Els descobriments del Hubble

Tot just quan s'acaba d'anunciar que el telescopi espacial Hubble continuarà en actiu com a mínim fins al 2018 (després de l'última posada a punt en la missió STS-125 del transbordador espacial Atlantis l'any 2009, en que es va anunciar la prolongació fins el 2015) la NASA i la ESA han publicat un llibre electrònic (gratuït) sobre aquest meravellós telescopi.

El llibre "Hubble Space Telescope Discoveries", disponible per a IPAD e iBooks a Books for Hubble and Webb, conté detallades explicacions sobre el funcionament del telescopi i sobre els descobriments que s'han realitzat gràcies a ell, així com moltes imatges espectaculars i vídeos.

També està disponible en versió PDF, la qual naturalment no és interactiva i per tant, malauradament, queda una mica coixa ja que a part dels vídeos i les presentacions interactives et perds la majoria de les imatges (tot i així està molt bé però m'hauré de fer amb un IPAD... ja!).

A la mateixa pàgina també hi podeu trobar un altre llibre, també gratuït, sobre el telescopi James Web (JWST), el futur successor del Hubble cridat a revolucionar el món de l'astronomia, tot i que si el Hubble continua funcionant igual de bé probablement coincideixin, ja que les previsions actuals son que s'enlairi el mateix 2018. Evidentment, aquest llibre només conté especificacions del disseny i explicacions sobre el que s'espera del James Web, a l'espera de que en un futur ens pugui meravellar com ha fet el Hubble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada