dilluns, 9 de gener del 2012

Obama sobre política i religió

Ara que ja ha començat la cursa per saber quin serà candidat republicà a la presidència dels Estat Units, i que per diferents mitjans assistim atònits a declaracions que deixen clara la profunda ignorància i fanatisme religiós per part de gent que el dia de demà potser governin una de les nacions més poderoses del planeta, crec que és un bon moment per recordar un discurs de l'actual president, Barack Obama, sobre la relació que hauria d'existir entre la política i la religió, realitzat l'any 2006, abans d'anunciar la seva candidatura a la presidència.

No és que entre els demòcrates no hi hagi fanàtics religiosos (tot i que en general siguin més moderats) ni que Obama sigui "sant" de la meva devoció, però en el país més religiós d'occident (amb el permís d'Itàlia), on una gran majoria manifesta que no votaria a un ateu (fins i tot en alguns estats com Arkansas, Pennsilvània, Carolina del Sud o del Nord tenen prohibit ocupar càrrecs electes contradient la mateixa constitució), on el ateus son considerats menys americans i on un discurs no s'acaba sense la frase "God bless America", considero que un discurs com aquest, en que s'argumenta el per què de la necessària separació entre església i estat, és d'una gran valentia.




Enllaços relacionats:
La Ciencia y sus Demonios: ¿Seguirán los EEUU siendo la potencia líder en ciencia?
George Bush y sus opiniones sobre el ateísmo y patriotismo

3 comentaris:

  1. DaniBoinc, concuerdo totalmente con tu apreciación. Me parece un excelente discurso, muy elocuente y sensato, que debe haber hecho meditar a más de algún gringo fanático de la Biblia.

    Saludos.

    ResponElimina
  2. Upps, parece que el traductor alteró el texto...

    ResponElimina
  3. Jack, un placer tenerte por aquí.
    Desgraciadamente no creo que ningún fanático lo fuera menos después de este discurso ni de ningún otro. Por algo se les llama fanáticos... Pero a más de un religioso "moderado" seguro que sí.

    ResponElimina