dimarts, 17 de gener del 2012

Els quatre genets de l'apocalipsi

Arran de la mort el passat desembre del periodista britànic Christopher Hitchens vaig recuperar (a Cerebros no lavados) aquesta conversa entre quatre dels ateus més destacats dels últims temps, titulada, molt apropiadament, Els quatre genets de l'apocalipsi.

El filòsofs nord-americans Daniel Dennett i Sam Harris, l'etòleg britànic Richard Dawkins i el mateix Christopher Hitchens conversen durant prop d'una hora sobre com afrontar un diàleg sobre religió amb gent religiosa, cosa gens fàcil ja que per definició aquesta gent, sigui quina sigui la religió que professin, es creuen en possessió de la veritat absoluta, consideren ofensiu el simple fet de que algú no cregui el que ells, confonen un atac a les seves creences amb un atac personal i son poc propensos a mantenir una conversa racional sobre un tema que consideren inqüestionable.

Al llarg de la conversa es toquen entre d'altres temes els privilegis de les religions, el respecte a aquestes i als creients o les fal·làcies que s'utilitzen per defensar-les. Una conversa molt amena entre quatre amics que no han vist la llum però no estan a les fosques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada