divendres, 27 de gener del 2012

El mal del cerebro (II)

Segona part del documental "El mal del cerebro", del periodista Antonio Martínez Ron per a lainformacion.com.

Titulada "En busca de la memoria", aquesta segona part tracta sobre tot de la malaltia d'Alzheimer a través d'entrevistes a pacients, parents, metges e investigadors, explicant la malaltia i els progressos que es fan en el seu tractament.

Per algú com jo que va conviure durant molts amb una persona que patia aquesta malaltia (la meva àvia) ha estat per moments difícil de seguir ja que han aflorat molts records, tant de bons com de dolents, però es tracta el tema amb molta sensibilitat sense perdre el rigor i, a més, obre una porta a l'esperança de que en uns anys, si bé potser no guarir una malaltia de la que encara en desconeixem masses coses, sí que puguem mitigar-ne molt els efectes.

Un cop més, altament recomanable.

2 comentaris:

  1. Las enfermedades del cerebro son terribles, pero los avances científicos y tecnológicos están ayudando a paliarlas.

    Notable reportaje, que en algunos momentos requiere de estómago firme.

    Saludos.

    ResponElimina
  2. Tienes razón Jack, estos reportajes no son fáciles, especialmente para mí el segundo, pero creo importante difundir esta clase de información para evitar que la gente caiga en manos de desaprensivos en los momentos difíciles.

    En general, creo que uno de los principales defectos de la ciencia hoy en día es su divulgación, al contrario que a los timadores de todo tipo, a los científicos les cuesta hacer llegar su mensaje a los legos en la materia.

    ResponElimina