diumenge, 7 de novembre del 2010

BOINC (II) Projectes

Existeixen molts projectes que s’executen sobre BOINC en diferents àmbits d’investigació como medicina, biologia, informàtica, física o matemàtiques entre d’altres. Actualment estic col·laborant en els següents projectes:

Einstein@home (LIGO Scientific Collaboration)
Dissenyat per buscar ones gravitacionals amb les dades recollides per els observatoris LIGO als Estats Units i GEO 600 a Alemanya per verificar l’última de las prediccions de la Teoria General de la Relativitat d’Albert Einstein que falta. Posteriorment s’afegí una altra aplicació per cercar púlsars analitzant dades del radiotelescopi d’Arecibo.
http://einstein.phys.uwm.edu/

IBERCIVIS (Universidad de Zaragoza)
Te el seu origen a l’Universidad de Zaragoza i el projecte Zivis que s’inicià el 2007 per simular el comportament de plasmes de fusió. El gran èxit de Zivis propicià l’interès per part d’altres entitats i actualment hi col·laboren les universitats d’Extremadura, Politécnica de Valencia i Complutense de Madrid, així com diversos centres d’investigació espanyols i portuguesos. El projecte està dividit en varies aplicacions que donen suport a investigacions en l’àmbit de la física, la química i la medicina.
http://www.ibercivis.es/

Rosetta@Home (University of Washington)
Un dels projectes que es dediquen a estudiar algoritmes para predir l’estructura de proteïnes. Si algun dia ho aconsegueixen suposaria un gran avanç per a la medicina, sobre tot en la investigació de malalties com el càncer, el sida o l’alzheimer.
http://boinc.bakerlab.org/rosetta/

Pots consultar més informació sobre projectes i altres temes relacionats amb BOINC a http://www.boinc.cat/

1 comentari:

  1. Felicitats pel blog!
    Fica mes informació sobre noves tecnologies, que la veritat redactes molt be els articles.

    ResponElimina