dimecres, 15 de febrer del 2012

Richard Feynman, com es troba una llei científica

Avui fa 24 anys que va morir Richard Feynman, un dels físics més importants del segle XX.

Nascut a Nova York l'onze de maig de 1918, llicenciat al MIT i doctorat a Princeton, Feynman va destacar per els seus treballs en electrodinàmica quàntica (Diagrama de Feynman) que li valeren el premi Nobel de física de l'any 1965 i per ser un dels pioners de la nanotecnologia.

De jove va ser un dels físics que va treballar en el Projecte Manhattan en que es va desenvolupar la bomba atòmica, tot i que en un paper secundari. Concretament estava a càrrec de la divisió de càlcul, on aconseguí desenvolupar un sistema de càlcul massiu a partir de màquines IBM. Més endavant va ser també un dels primers a estudiar la realització d'ordinadors quàntics.

Amb tot Feynman era més conegut per la seva tasca de divulgació científica i per la seva personalitat un punt excèntrica. Professor universitari a Cornell i al Caltech va renunciar a una plaça a Princeton per que no l'hi donava l'oportunitat de donar classes.

Precisament avui us porto un petit vídeo d'una de les seves classes a Cornell que vaig trobar fa un temps a Amazings, on explica, de manera clara i concisa, el mètode científic.

"No importa lo bonica que sigui la suposició, no importa lo llest que sigui qui va fer la suposició o com es digui. Si no concorda amb els experiments és errònia. Això és el que hi ha."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada