divendres, 10 de febrer de 2012

Daniel Dennett sobre religió

Una magnífica exposició del filòsof nord-americà Daniel Dennett sobre religió en una TED-Talk de l'any 2006 que he vist a Homínidos.

Les idees principals que exposa son, per una banda, que les religions son un fenomen natural i evolucionen (en el sentit que no tenen res de sobrenatural sinó que van ser concebudes per l'home per cobrir unes necessitats i a mesura que aquestes necessitats varien l'home modifica les religions per adaptar-les a les noves realitats), i, per l'altre, que l'ensenyament de la religió s'hauria de basar en estudiar els fets de totes les religions.

Personalment opino que si s'hagués d'ensenyar religió, cosa que poso en dubte, sens dubte aquesta seria una bona manera. Per desgracia, majoritàriament, la gent que defensa l'ensenyament de la religió més aviat defensa l'adoctrinament de la seva religió, així que a aquesta idea l'hi trobo poc futur.

1 comentari:

  1. Hola DaniBoinc,

    Me parece una excelente conferencia de Dennett, quien desarrolla con gran claridad los puntos que señalas.

    Si bien difícilmente los colegios religiosos adoptarán su recomendación, la difusión de la proposición de enseñar las bases de las religiones más comunes debiera servir para hacer reflexionar a gente que ha crecido en medio del adoctrinamiento y que por ello lo considera normal, natural.

    Saludos.

    ResponElimina