dimecres, 27 de juliol del 2011

Homenatges als transbordadors.

Una parell d'homenatges als transbordadors recentment jubilats que he vist a Ciencia Xataka.

El primer és un vídeo amb imatges de les 135 missions on podem veure tant els èxits (on destacaria els acoblaments amb la Mir russa o la posada en òrbita del Hubble) com els fracassos (amb el discurs de l'aleshores president Ronald Reagan després de l'accident del Challenger).

El segon és una galeria amb les millors imatges de la història dels transbordadors segons National Geographic. Us en mostro algunes de les meves preferides.

A dalt hi podem veure el Columbia preparat per al primer enlairament d'un transbordador. (click a les imatges per ampliar)


Dues imatges del transbordador de proves Enterprise.
A l'esquerra el dia de la seva presentació amb la presencia de bona part dels actors protagonistes de la sèrie Star Trek d'on el transbordador va treure el seu nom. D'esquerra a dreta: Leonard Nimoy (Spock), George Takei (Sulu), DeForest Kelly (McCoy) i James Doohan (Scotty).
A la dreta el transbordador sobrevolant Nova York muntat sobre un Jumbo 747 (els transbordadors no podien volar per sí sols, només planejar).


A l'esquerra un tornado passa a tocar de la plataforma de llançament on el Columbia espera per iniciar la missió STS-93.
A la dreta l'astronauta Mark Lee realitza un passeig espacial fora del Discovery.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada