dilluns, 9 de maig de 2011

Municipals 2011: Bildu, No els votis i Pirates

La matinada de dissabte es va donar el tret de sortida a la campanya electoral de les municipals (i en alguns casos autonòmiques) del 2011.

Sense cap mena de dubte la gran noticia d’aquest inici de campanya és la participació de Bildu. La última decisió dels tribunals al respecte demostra un cop més que la separació del poder polític i del judicial en aquest estat brilla per la seva absència (quina hauria estat la decisió si el PNV no hagués amenaçat en deixar plantat el PSOE?), cosa que diu molt poc a favor de la nostra democràcia.

En qualsevol cas, siguin quins siguin els motius que ho hagin permès, considero una gran noticia que Bildu finalment es pugui presentar a les urnes amb independència de si realment estan o no manipulats per ETA (la meva opinió és que no, EA i Alternativa mereixen tota la meva confiança). Per que? Doncs per que en el cas que no ho estiguin la llei finalment s’ha aplicat correctament i en el cas contrari no s’ha aplicat una llei que considero contraproduent. Al final, en última instància, la solució al conflicte basc haurà de ser política per que la pressió policial, tot i que necessària i fins a cert punt efectiva, pot debilitar a ETA però no pot acabar amb ella. L’únic que l’hi cal a la lluita armada és una pistola i un tarat disposat a fer-la servir i malauradament totes dues coses son massa fàcils d’aconseguir.

El principal argument que donen els que defensen l’anulació de les llistes és que no hauríem de finançar a un grup terrorista (a través del seu braç polític) ni molt menys donar-los accés a dades personals de la població. Totalment d’acord, però per algú com jo, que considera que no s’hauria de subvencionar als partits polítics amb diners públics ni donar-los accés a les nostres dades, aquest argument perd molt de pes. Així que si algú vol argumentar en contra de Bildu benvingut sigui, però si us plau, no utilitzeu aquest argument.

Per altra banda en aquestes eleccions a Catalunya es presentarà un partit anomenat Plataforma per Catalunya (PxC). Per els que tinguin la sort de no conèixer aquesta formació es tracta d’un grup nazis (y orgullosos de ser-ho) encapçalats per un tal Anglada. També hi seran presents Ciudadanos (C’s) de tendència clarament feixista i, com no, la Falange Espanyola de la J.O.N.S. Com és que no hi ha cap llei de partits que posi traves a aquestes formacions?

Canviant de registe aquestes seran les primeres eleccions des de que sorgí el moviment No els votis! a arrel de la decisió del govern de cedir a les pressions dels grups de gestió de drets d’autor (SGAE i d’altres lladres) i de governs externs (EEUU). Naturalment de motius per no votar a PSOE, PP o CIU (jo n’afegiria uns quants més) n’hi ha molts, i es possible que n’hi hagi de més importants, però tenint en compte el mitjà en el que ens trobem ara mateix tots plegats (jo escrivint i vosaltres llegint) trobo que la defensa dels nostres drets a la xarxa es prou significatiu.

Malauradament als mitjans tradicionals (premsa, radio, televisió) no se n’ha fet gaire ressò (oh, no m’ho esperava!) i la iniciativa ha passat força desapercebuda per a una gran majoria, però des de el meu humil blog l’hi vull donar, un cop més, el meu suport.

Finalment aquestes seran les segones eleccions a les que es presenta el partit Pirates de Catalunya, al qual hi estic adscrit. Es presenta a Barcelona, L'Hospitalet, Lleida, Matarò, Mollet, Reus*, Sta. Coloma G.*, Sant Fruitós B.* i Tarragona* (* en coalició o com a part d’altres llistes). En el seu ideari hi trobem a part de la defensa del lliure accés a la cultura (com en el cas de No els votis!) altres idees menys conegudes però molt trencadores amb un sistema que no acaba de funcionar de les que destacaria la democràcia directa. Si estàs interessat en conèixer més pots trobar més informació a www.pirata.cat. De moment us deixo amb el vídeo de campanya.

1 comentari:

 1. El meu comentari a l'article de La Ciencia y sus Demonios sobre les manifestacions d'aquests dies. (http://cnho.wordpress.com/2011/05/19/ahi-siguen/#comment-45307)

  No se castiga a los políticos quedándose uno en casa y menos votando en blanco. Lo primero por que, como ya han demostrado, la abstención no les importa nada básicamente por que no afecta a sus cuotas de poder ni a sus bolsillos. La segunda por que con el sistema actual favorece a las listas más votadas, por desgracia las suyas.

  Para castigar a los políticos debemos apostar por los partidos ahora mismo minoritarios y entre todos conseguir que dejen de serlo.

  Mi apuesta es por Piarates de Catalunya que defiende pasar del actual sistema de democracia representativa (en la que escoges a un representante que luego pasa de ti) a una democracia directa. Para ello se pretende en primer lugar cumplir con tres pre-requisitos básicos: libre acceso a la cultura, libre acceso al conocimiento y neutralidad de la red. Como partido no somos ni de derechas ni de izquierdas (aunque la mayoría de integrantes creo que somos más bien zurdos). Tengo entendido que el Partido Pirata Español también se presenta.

  En Catalunya también se presenta Escons en blanc (Escaños en blanco) que defiende que todos los votos que no hayan ido a ningún partido (abstención+votos blancos+votos nulos) se reflejen en las cámaras con escaños vacíos. Me parece una muy buena idea que toca directamente el bolsillo de los políticos y sus partidos pero desconozco si más allá de esta gran idea tienen programa.

  No se como está el panorama en el resto de España pero estoy convencido que existen muchas alternativas (a parte de Piratas) con grandes ideas y mucha ilusión a las que el poder aún no ha corrompido, sobre todo en unas municipales, y seguro que hay alguna que se ajusta a tus ideales.

  No lo dudes, ahora es el momento. Vota minoritario y construye el futuro.

  ¡Al abordaje!

  ResponElimina