diumenge, 13 de novembre de 2011

Generals 2011: ETA, 15M i Pirates

El proper diumenge es celebren les onzenes eleccions generals des del restabliment de la democràcia.

Si a les passades municipals i autonòmiques del mes de maig passat un dels temes destacats va ser el retorn de l'esquerra abertzale a les institucions de la ma d'EA, aquest cop l'anunci de la fi de la violència per part del grup terrorista ETA ha estat el tema que va marcar l'inici de campanya.

Sens dubte ens trobem davant d'una gran oportunitat però ara mateix no puc evitar cert temor pel fet que qui tingui que liderar aquest procés a partir del dia 20 sigui Mariano Rajoy, i no ja per ell, si no per tot el que porta a la seva esquena. Les primeres paraules de Rajoy, tot i que molt mesurades, ens podien portar a un cert optimisme però de seguida aquest es va esvair com a conseqüència de les dures crítiques que va rebre el seu discurs per part precisament d'amplis sectors del seu propi partit i de mitjans afins. En aquest sentit destacar la lamentable imatge de tot un parlament de Madrid aplaudint la noticia de la fi de la violència, de tot un parlament menys, es clar, dels senyors del PP. Tampoc és que el PSOE m'inspiri gaire més confiança en aquest tema però sens dubte, en la meva modesta opinió, el PP és la pitjor opció.

En aquestes eleccions l'esquerra abertzale (en coalició amb EA i Aralar) hi tornarà a ser present, aquest cop amb el nom d'Amaiur, però no seran els únics que intentin fer-se un forat al parlament. A part d'una previsible pujada per part de IU i UPyD, aquest cop sí, després del relatiu fracàs de les passades municipals, sembla ser que moviments com el 15M i No els votis han calat en part de la població i els partits minoritaris podrien tenir les seves opcions. L'antidemocràtica estratagema creada per els majoritaris de requerir avals als partits sense representació per tal de deixar-los fora de joc els hi podria jugar una mala passada, i és que en l'esforç per a aconseguir els avals, els partits minoritaris han aconseguit una visibilitat que fins ara no tenien. Partits com Equo (no present a Catalunya), Escons en blanc, Pirates o d'altres d'àmbit local com el Compromís valencià restaran molts vots als partits tradicionals i podrien donar la sorpresa. Per cert, atenció tots al Partido del Movimiento Ciudadano 15 de Mayo, no tenen res a veure amb el 15M!

Per acabar, com no podia ser d'una altra manera, us porto els vídeos que Pirates de Catalunya ha preparat per a aquestes eleccions.

Què votes quan votes?

Escull, vota diferent

Benvinguts a PIRATA.CAT

Les polítiques socials les defineix la societat

Per un model d'estat dissenyat entre tots

Economia per generar treball i no per facilitar l'atur

Noves tecnologies, noves oportunitats, noves diferències


Enllaços externs:
Por la boca muere el pez: El Fin De ETA
I'm Dario: 350 escaños y una apuesta
Pirat.cat: Ideari

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada