dimecres, 9 de novembre del 2011

Carl Sagan sobre el SETI

Tal dia com avui de 1934 va nèixer a Nova York Carl Sagan, astrònom i un dels millors (sinó el millor) divulgadors cièntifics de tots els temps.

Per celebrar el dia d'avui us porto aquest vídeo en que parla del projecte SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence - Cerca d'intel·ligència extraterrestre) del qual en va ser un dels principals avaladors.

El projecte SETI consisteix en escoltar senyals de radio provinents de l'espai i analitzar-les per tal de trobar-ne que tinguin un origen artificial. Fins ara no hi hagut sort tot i que hi ha hagut algunes candidates com ara la famosa senyal Wow!.

El projecte va donar una important empenta al desenvolupament de la computació distribuïda, per tal de que milers de voluntaris poguessin col·laborar en la cerca cedint temps de computació dels seus ordinadors, cosa que va provocar el naixement de la plataforma BOINC. De fet fins fa ben poc (cosa d'un mes) el projecte SETI@home era el que més temps d'execució acumulava entre els que utilitzen la plataforma però tal i com es comenta al final del vídeo l'Abril d'aquest any es va haver d'aturar per falta de finançament. Actualment, gracies a les donacions dels voluntaris, torna ha estar en funcionament.



Enllaços relacionats:
FayerWayer: SETI se queda sin fondos
FayerWayer: SETI vuelve a tener operativo uno de sus telescopios

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada