divendres, 26 d’abril de 2013

Enhorabona! Tens un càncer!

Sense paraules hem vaig quedar quan vaig veure a Naukas (Alerta magufo: La Universidad de Córdoba no se toma el cáncer en serio) aquest vídeo en que una impresentable "doctora" veterinària i homeòpata parla de les bondats d'una de les pitjors malalties que es pot patir, el càncer.

En l'article el vídeo serveix per presentar una de les docents, la "doctora" Coral Mateo, d'un curs d'homeopatia veterinària que s'ha de realitzar a la universitat de Córdoba, la qual cosa ja és lamentable per sí mateixa però que malauradament és massa habitual, tal i com podeu comprovar en un del blogs, La lista de la vergüenza, que enllaço més avall.

Als venedors de fum els hi agrada organitzar cursos en universitats ja que els hi dona una pàtina de respectabilitat i seriositat i a les universitats els hi agrada perque s'emporten uns calerons. Cert és que la inversió en educació, sobretot pública, està sota mínims però, cal arribar a aquests extrems? Serveix d'alguna cosa una universitat sense un mínim de rigor acadèmic?

I sobre les afirmacions realitzades en el vídeo la meva opinió és que haurien d'estar penades. Sí, ja sé, no son les úniques, tots els enganys ho haurien d'estar, al contrari del que passa en aquest país on només l'enganyat pot denunciar, cosa que no acostuma a fer ja sigui per vergonya de quedar en evidència o, pitjor encara, en casos de salut, per que està mort (com el nostre amic Steve Jobs).

Però aquest cas, o aquell altre que publicava fa uns mesos en que un astròleg recomanava que una nena amb la malaltia de Crohn visités un homeòpata, és especialment greu i paraules com “Destruir los tumores de los enfermos de cáncer es un sinsentido” no haurien de quedar impunes.

Doncs ja està dit, m'ha costat, però finalment he trobat les paraules, us deixo amb aquesta perla de la saviesa tonteria popular.

1 comentari:

  1. Criminals amb una diplomatura feta amb una etiqueta d'anís del mono; això són els homeòpates i demés faràndula paranormal. Felicitats pel bloc Dani!

    ResponElimina