dimarts, 5 de juny del 2012

Cassini, 8 anys orbitant Saturn

Un vídeo homenatge als 8 anys que la sonda Cassini de la NASA ha complert recentment a Saturn on va entrar en òrbita el 1/6/2004.

El vídeo, realitzat a partir d'imatges captades per la pròpia Cassini, està muntat amb una estètica que recorda les primeres pel·lícules del cinema mut, com si es tractés del Viatge a la Lluna de Méliès, i està acompanyat per la música del primer moviment de la Sonata per a piano nº 14 de Beethoven, més conegut com a Clar de Lluna.

Tot plegat l'hi dona un aire molt curiós, quasi hipnòtic, del que destacaria algunes imatges dels anells en moviment que recorden a un vell disc de vinil fent sonar la melodia de fons.

Com sempre, però especialment en aquesta ocasió, altament recomanable de veure a pantalla completa i amb els llums apagats.



Vist a Astrofísica y Física: Homenaje a Cassini

2 comentaris:

  1. Muy bueno el video, Dani, no lo conocía.

    A veces me asombra ver a tanta gente vivir su vida preocupados de la farándula y de otras tonteras parecidas, ignorando que hace casi una década tenemos a la nave Cassini explorando el sistema Saturniano, tomando fotografías maravillosas y reveladoras de los anillos, explorando las lunas, etc.

    Hace falta difundir más la ciencia.

    Saludos.

    ResponElimina
  2. A work mate recommended me to this site. Thnx for the details.
    My web site Disc Spring Belleville

    ResponElimina