diumenge, 18 de setembre de 2011

Cosmos tornarà el 2013

El passat 5 d'agost es va saber que Ann Druyan, viuda de Carl Sagan, havia arribat a un acord amb la cadena Fox, National Geographic i el productor Seth McFarlane per a realitzar una nova versió de la mítica sèrie Cosmos: A personal voyage, emesa per primera vegada l'any 1980 per la cadena PBS.

Steven Soter, coguionista de la sèrie original juntament amb Sagan y Druyan, també col·laborarà en aquest nou projecte.

Aquesta nova versió constarà de 13 capítols i està previst que s'emeti l'any 2013 en horari de prime-time per la cadena Fox sota el títol de Cosmos: A Space-Time Odyssey.

La responsabilitat d'emular al gran Carl Sagan i presentar la sèrie recaurà sobre l'astrofísic i divulgador científic Neil deGrasse Tyson, director del Planetari Hayden e investigador associat en el Departament d'Astrofísica del Museu Americà d'Historia Natural.

No serà la seva primera experiència televisiva ja que presenta des de l'any 2006 el programa de divulgació científica NOVA ScienceNOW de la cadena PBS i col·labora habitualment en d'altres programes (The Daily Show, The Colbert Report, Real Time with Bill Maher) i debats. També va intervenir en un episodi d'una de les meves sèries favorites, The Big Bang Theory.

Tyson no és Sagan però la seva elecció em sembla molt encertada, ja que a part d'un científic de reconegut prestigi i un excel·lent divulgador posseeix un gran sentit de l'humor, sempre present en les seves intervencions, com ho demostra aquesta extreta del programa The Daily Show sobre la degradació de Plutó de planeta a planeta nan, cosa que no va agradar gaire als Estats Units d'on era el seu descobridor (vist a Amazings).

Neil deGrasse Tyson - The Pluto Files from Aldea Irreductible on Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada