dimecres, 26 de gener del 2011

Medicina vs Alternatives

Unes quantes cites per reflexionar, la majoria vistes fa un temps a Per Ardua ad Astra

No ensenyem ciència des de l’experiència. L’ensenyem des d’un llibre, just com la religió. No m’estranya que estiguem perdent.
Dale Dougherty via Microsiervos

S’ensenyen els coneixements de medicina que s’obtenen de la ciència, sense explicar com s’han obtingut d’ella. [...] Quina diferència hi haurà quan al metge en formació o ja format li mengin l’orella? Cap, el sistema d’ensenyament és exactament idèntic. Una educació extensa de fets sense cap visió crítica d’on vénen. Com no va a haver gent que no sigui capaç de trobar diferències, que no siguin capaços de veure que l’origen del coneixement científic és sòlid per una banda i l’ homeopàtic oscil•lant per l’altra, fins i tot entre els metges? Tota ciència no convenientment explicada es percep com a màgia. I quan s’ha visionat la ciència com a màgia durant molt temps, és molt difícil que aquesta persona es doni conta quan algú ve a explicar-l’hi la "magia potagia".
Shora a Medtempus

Qualsevol tecnologia prou avançada és indistingible de la màgia
Arthur C. Clarke

La major part del temps, la medicina alternativa i complementària no és complementària, alternativa o medicina. Més que això, el nom està just en els diners. Clarament, com a societat ens sembla que algunes antigues tradicions estan demodé. Som massa sofisticats per fer gàrgares amb orina de cabra o sotmetre’ns a sagnies. No obstant això, per què anhelem altres antigues cures i costums nascudes de la mateixa lògica, d'una era quan la majoria de la gent moria jove de malalties que hem erradicat des d’aleshores?
Christopher Wanjek a Bad Medicine

-Saps com s’anomena a la medicina alternativa que ha demostrat funcionar?
-MEDICINA
Tim Minchin en el divertit monòleg Storm que vaig enllaçar fa unes setmanes(04/12/10 Tim Minchin)

2 comentaris:

  1. Jo en tinc una altra:

    "Yo digo que ambos somos ateos. Yo sólo creo en un dios menos que tú. Cuando entiendas por qué tú deshechas todos los otros posibles dioses, entonces entenderás por qué yo deshecho el tuyo". Stephen F. Roberts

    ResponElimina
  2. Aquesta em recorda a una altra cita del Richard Dawkins: "Tots som ateus respecte a la majoria de déus en els que la humanitat ha cregut alguna vegada. Alguns simplement anem un déu més enllà."

    ResponElimina